Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017

Ν. Αναστασιάδης: Όχι αλλαγή στα ενεργειακά

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετά τη συνάντηση του με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Άϊντε.


Παράλληλα, κάλεσε την Άγκυρα και την τουρκοκυπριακή ηγεσία να καταλάβουν πως οτιδήποτε γίνεται κατά τη διάρκεια των ερευνών για υδρογονάνθρακες είναι προς όφελος όλου του κυπριακού λαού.

Συνεπώς, πρόσθεσε, αν συμβάλουν να εξευρεθεί μια βιώσιμη λύση, τότε τα οφέλη θα πολλαπλασιαστούν.

Επισήμανε ότι, εκτός από το εδαφικό όπου έγινε μια προσέγγιση, στα υπόλοιπα θέματα είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά, που συνέβαλε για να υπάρξει πρόοδος.

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. ΟΗΕ, ο οποίος συναντήθηκε και με τον Μουσταφά Ακιντζί, έκανε λόγο για «ένα δύσκολο κλίμα που περιβάλλει τις συνομιλίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», και κάλεσε όλα τα μέρη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση της οποιασδήποτε έντασης, που θα μπορούσε να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στις συνομιλίες.

Επίσης, δήλωσε ότι έχει πλήρη στήριξη στην αποστολή του από τον γ.γ. του ΟΗΕ.
 elzoni.gr
12/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin