Σάββατο, Μαΐου 13, 2017

Εκατοντάδες φανατικοί μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στην Αγία Σοφιά

Εκατοντάδες φανατικοί μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν όπως και κάθε χρόνο στις 4.00 τα ξημερώματα μπροστά από την Αγία Σοφία και προσευχήθηκαν ζητώντας για άλλη μια φορά μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την 564 επέτειο της άλωσης της Πόλης στις 29 Μαΐου.


Την εκδήλωση οργάνωσε το Ίδρυμα Νεολαίας της Ανατολίας και η μουσουλμανική προσευχή έγινε σε ειδική πλατφόρμα που είχε στηθεί φέτος και διάβασαν στίχους του κορανίου.

Ο αρχηγός των συγκεντρωμένων, Σαλίχ Τουρχάν, μιλώντας προς συγκεντρωθέντες είπε: «Αυτή η μάχη δεν είναι μια μάχη μόνο των πιστών αδελφών μας στην Κωνσταντινούπολη. Από χθες ήρθαν αδελφοί μας για να γεμίσουμε το χώρο εδώ από το Βαν, το Χακάρι, το Τούντζελι, το Αρνταχάν, το Ντιγιάρμπακιρ, το Γκαζιαντέπ, τα Άδανα και από τους 81 νομούς της Τουρκίας. Ο αγώνας μας να ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφιάς η προσευχή δεν έχει σχέση με το άν τα γύρω τζαμιά είναι γεμάτα ή όχι και δεν υπάρχει άλλος χώρος για προσευχή (Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που ζήτησαν από Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ενρτογάν να μετατρέψει Αγιά Σοφιά σε τζαμί ο Ταγίπ Ερντογάν είχε απαντήσει “Γεμίστε πρώτα τα άλλα τζαμιά και μετά την ανοίγουμε”). Για εμάς η Αγία Σοφία είναι ένα κτίριο που ανήκει στο Σουλτάνο τον Πορθητή, είναι μία μάχη που βασίζεται στο δίκαιο. Αλλιώς αν δεν ακουστούν οι ιαχές μας ‘ο Αλλάχ είναι μεγάλος’ από τους μιναρέδες του τεμένους της Αγίας Σοφίας, η Αγία Σοφία είναι απλά για εμάς ένα κτίριο από πέτρα και χώμα και τίποτα άλλο”.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ‘Να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία». Μετά την προσευχή τους, τις πρώτες πρωινές ώρες διαλύθηκαν.
  riknews.com.cy
 13/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin