Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017

Με την Κίνα τα έβαλε η Βόρεια Κορέα

Η Κίνα θα πρέπει να είναι ευγνώμων στη Βόρεια Κορέα για την προστασία που της παρείχε κατά τον πόλεμο του 1950-1953 και δεν θα πρέπει να εξαντλήσει την υπομονή της, ανέφερε σε σχόλιό του το Κεντρικό Κορεατικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όργανο του βορειοκορεατικού καθεστώτος, σε μια σπάνια εκδήλωση δυσαρέσκειας των Βορειοκορεατών προς τους Κινέζους συμμάχους τους.


Η Βόρεια Κορέα απείλησε το Πεκίνο με «σοβαρές επιπτώσεις» στις σχέσεις των δύο χωρών.
Οι κινεζικοί Global Times απάντησαν ότι, σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ανάπτυξης όπλων, η Βόρεια Κορέα είναι δέσμια κάποιας «παράλογης "λογικής"».

Κίνα και Βόρεια Κορέα διατηρούν πολύ στενούς δεσμούς από την περίοδο του εμφύλιου πολέμου στην Κορέα, όταν ο Μάο Τσε Τουνγκ είχε στείλει εκατομμύρια Κινέζους εθελοντές να πολεμήσουν στο πλευρό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ενάντια στη Νότια Κορέα και τους δυτικούς συμμάχους της.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι Κινέζοι εκφράζουν, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σκεπτικισμό για το πυρηνικό και το βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.
 naftemporiki.gr
4/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin