Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η απόφαση για τους 8 θα επηρεάσει τις σχέσεις με Ελλάδα

Αναπόφευκτα η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους οχτώ Τούρκους πραξικοπηματίες θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε με πολιτικά κριτήρια.


Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι “δυστυχώς η ελληνική δικαιοσύνη η οποία ελπίζαμε να είναι δίκαιη και αμερόληπτη για άλλη μας φορά μας απογοήτευσε και απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημά μας για έκδοση των οχτώ πραξικοπηματιών που βρίσκονται στην Ελλάδα”.

“Οι ελληνικές αρχές οι οποίες μέχρι σήμερα εμπόδισαν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως είναι  το DHKP/D  και το PKK να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη, επανέλαβαν τα λάθη τους. Η εν λόγω απορριπτική απόφαση για έκδοση αποτελεί εμπόδιο να λογοδοτήσουν ενώπιον της ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης αυτοί που στόχευσαν την δημοκρατική μας τάξη, που σκότωσαν δεκάδες πολίτες μας από τις δυνάμεις ασφαλείας μας και τους πολίτες, που τραυμάτισαν χιλιάδες και προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Πρόεδρό μας. Αγνοεί τα δικαιώματα των θυμάτων. Δεν βλέπουμε από τη σύμμαχό μας τη στήριξη και και συνεργασία που πρέπει να δούμε στο θέμα της τρομοκρατίας και του εγκλήματος”, αναφέρει.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ αυτη η απόφαση που είναι αιτία να μην δικαστούν οι ένοχοι και να μείνουν ατιμώρητοι οι εγκληματίες προφυλάσσει τους πραξικοπηματίες. “Είναι φανερό ότι αυτή η απόφαση λήφθηκε με πολιτικά κριτήρια. Αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αναπόφευκτα τις κοινές μας εργασιες στα περιφερειακά θεματα και τις διμερείς μας με την Ελλάδα η οποία είναι μια χώρα που αγκάλιασε τους πραξικοπηματίες”, αναφέρεται.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 4/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin