Σάββατο, Μαΐου 13, 2017

Οι ΗΠΑ κοντά σε εξοπλιστική συμφωνία ύψους 100 δις δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση μιας σειράς συμφωνιών για την πώληση στη Σαουδική Αραβία όπλων και συμβολαίων συντήρησης εξοπλισμού, συνολικής αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου χθες Παρασκευή, καθώς ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να επισκεφθεί το Ριάντ σε μία εβδομάδα.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε πως το πακέτο συμφωνιών δεν αποκλείεται να ξεπεράσει σε αξία ακόμη και τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια και να διαρκέσει μια δεκαετία, κι έχει στόχο η Σαουδική Αραβία να ενισχύσει τις αμυντικές της δυνατότητες, χωρίς όμως να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ποιοτική υπεροχή των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο μιας σειράς συμφωνιών», είπε ο αξιωματούχος.

Η διαπραγμάτευση έχει στόχο οι συμφωνίες να είναι έτοιμες ώστε να μπορούν να υπογραφτούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στη Σαουδική Αραβία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναχωρεί για το βασίλειο τη 19η Μαΐου. Το Ριάντ θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό της παρθενικής του περιοδείας στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την 20ή Ιανουαρίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters -zougla.gr
13/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin