Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017

Βρετανία: Δεν πληρώνουμε τον «λογαριασμό» των 100 δισ. ευρώ

Η Βρετανία δεν σκοπεύει να πληρώσει τον «λογαριασμό» των 100 δισ. ευρώ για το διαζύγιο με την ΕΕ, σημειώνει ο Ντέιβιντ Ντέιβις, αρμόδιος υπουργός για το Brexit. Λονδίνο και Βρυξέλλες συγκρούονται για το ποσό που καλείται η Βρετανία να πληρώσει για έξοδο από την Ένωση, το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο από αυτό που αναφερόταν στις αρχικές εκτιμήσεις.


Μιλώντας στην εκπομπή του ITV Good Morning Britain, ο Ντέιβιντ Ντέιβις είπε ότι η Βρετανία θα πληρώσει ότι οφείλει από τον νόμο, τηρώντας τις υποχρεώσεις της, «αλλά όχι ότι απλά θέλει η ΕΕ».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ είπε ότι οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν να τιμωρήσουν τη Βρετανία, αλλά τόνισε ότι «οι λογαριασμοί της πρέπει να κλείσουν».

Τόνισε ότι θέλει ένα «εγκάρδιο» Brexit, αλλά προειδοποίησε ότι «η ώρα περνάει».

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι Βρυξέλλες αποτιμούν ότι η Βρετανία οφείλει στην ΕΕ 100 δισ. ευρώ, ποσό που αφορά μεταξύ άλλων αγροτικές επιδοτήσεις και διοικητικά έξοδα για την περίοδο 2019 και 2020.
 [in.gr]
3/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin