Σάββατο, Απριλίου 22, 2017

Βενεζουέλα: Διαρκής υπονόμευση από τις ΗΠΑ-Τι αποκαλύπτουν τα WikiLeaks

Όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, η Χίλαρι Κλίντον είχε οργανώσει ομάδα αφοσιωμένη στην προσπάθεια να απονομιμοποιήσει την πολιτική του (αποθανόντος) Ούγκο Τσάβες και της Μπολιβαριανής Επανάστασης, όπως αποκαλύπτουν τα πολυσυζητημένα emails της που διέρρευσε το WikiLeaks.


Το 2010 η Κλίντον είχε ζητήσει από τον Arturo Valenzuela που ήταν τότε βοηθός υπουργός Εξωτερικών για Υποθέσεις στο Δυτικό Ημισφαίριο «να απαλλαγούμε από τον Τσάβεζ».

Ο Valenzuela της είχε απαντήσει: «Χρειαζόμαστε να εξετάσουμε σοβαρά τα επακόλουθα της κατά-μέτωπο σύγκρουσης και να αναζητήσουμε συμμάχους στην περιοχή που θα βοηθήσουν γι’ αυτό».
Όπως αποκάλυψε πάλι το WikiLeaks, η αμερικάνικη πρεσβεία στο Καράκας, από το 2006 είχε αρχίσει επαφές με την αντιπολίτευση για τον ίδιο λόγο.

Στο σχέδιο αυτό εντάσσεται τηλεγράφημα της αμερικάνικης πρεσβείας στην Κολομβία, το Δεκέμβριο 2007, που αναφέρεται σε συνάντηση του τότε προέδρου της χώρας Alvaro Uribe, με αντιπροσωπεία Αμερικάνων γερουσιαστών –ανάμεσά τους ο τότε επικεφαλής της πλειοψηφίας Harry Reid «με στόχο να πεισθεί η Ουάσινγκτον να αναλάβει δράση εναντίον της Βενεζουέλα».

Το τηλεγράφημα περιγράφει πως ο Ουρίμπε υποστήριζε ότι «ο Τσάβες αποτελεί για τη Λατινική Αμερική την ίδια απειλή όπως ο Χίτλερ στην Ευρώπη». Σε συνάντηση του Ουρίμπε με τον αρχηγό του αμερικάνικου Γενικού Επιτελείου, ναύαρχου Michael Mullen, τον Ιανουάριο του 2008, του είχε ζητήσει «άμεση επέμβαση του αμερικάνικου στρατού»..............http://www.zougla.gr/kosmos/article/venezouela-diarkis-iponomefsi-apo-tis-ipa-ti-apokaliptoun-ta-wikileaks
  [zougla.gr]
22/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin