Τρίτη, Απριλίου 25, 2017

Απορρίφθηκε νέο αίτημα για έκδοση των τριών Tούρκων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε από ελληνικό δικαστήριο και το δεύτερο αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση τριών εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που δραπέτευσαν τον περασμένο Ιούνιο από την Τουρκία για να αποφύγουν πιθανή, όπως είπαν, κακοποίηση και καταδίκη τους για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Προέδρου της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν.


Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα να απορριφθεί το αίτημα, επί τη βάσει ότι ήταν προσχηματικό, όπως είπε.

“Οι τουρκικές αρχές απαξιώνουν και περιφρονούν το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία έχει κριθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο” είπε ο Εισαγγελέας.Πρόσθεσε πως “υπάρχει μια επανάληψη των πραγματικών περιστατικών που αφορούσαν προηγούμενες πράξεις που έχουν κριθεί”.

Ο Εισαγγελέας είπε ότι “ταυτόχρονα οι τουρκικές αρχές έχουν αποστείλει ένα έγγραφο ότι παρέχουν εγγυήσεις σχετικά με τις συνθήκες κράτησης των εκζητουμένων τονίζοντας πως η Τουρκία συμμορφώνεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσθέτοντας ότι θα τους επιτρέψουν να επικοινωνήσουν με διεθνείς οργανισμούς».

Επειδή οι υποθέσεις των οκτώ στρατιωτικών κρίθηκαν ξεχωριστά, όλες με την ίδια κατάληξη - ότι δηλαδή δεν εκδίδονται στην Τουρκία διότι εκεί δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης - νομικοί κύκλοι στην Αθήνα, δηλώνουν στο ΚΥΠΕ, ότι αναμένουν να απορριφθεί και για αυτούς τους τρεις το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοσή τους στην Τουρκία.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 25/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin