Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

James Mattis: Η Συρία συνεχίζει να κατέχει "μερικά" χημικά


James Mattis: Η Συρία συνεχίζει να κατέχει "μερικά" χημικά
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε  ότι η Συρία έχει μετακινήσει πολεμικά αεροσκάφη της και ότι συνεχίζει να έχει στην κατοχή της χημικά όπλα, ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε διπλωματικό επίπεδο.


Νωρίτερα τον Απρίλιο οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης, ως απάντηση σε επίθεση με χημικά που προκάλεσε το θάνατο σε 90 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 30 παιδιά.

Σε διάσκεψη Τύπου με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ο Μάτις ρωτήθηκε εάν η Συρία έχει μετακινήσει πολεμικά αεροσκάφη σε ρωσική βάση στη Λατάκεια.

«Έχουν διασκορπίσει τα αεροσκάφη τους, χωρίς αμφιβολία. Έχουν διασκορπίσει τα αεροσκάφη τους τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Επανέλαβε δε τη θέση των ΗΠΑ ότι η Συρία έχει ακόμα στην κατοχή της χημικά όπλα.

«Το συμπέρασμα είναι ότι μπορώ αξιόπιστα να πω ότι έχουν κρατήσει μερικά (χημικά όπλα). Πρόκειται για παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε διπλωματικό επίπεδο» δήλωσε.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 21/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin