Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017

Επιθυμούμε σχέσεις με τη Ρωσία, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την Κριμαία: Federica Mogherini

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά την διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψής της στη Μόσχα, κατέστησε σαφές στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήθελε καλύτερες σχέσεις με την Ρωσία, ωστόσο δεν μπορεί να αγνοήσει την προσάρτηση της Κριμαίας και συνεπώς οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα εξακολουθούν να ισχύουν.

Η ίδια, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που επακολούθησε μετά τις συνομιλίες της με τον κ. Λαβρόφ, παρατήρησε ότι μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας υπάρχουν μερικές διαφωνίες σε διεθνή ζητήματα και πρωτίστως στο ζήτημα της Ουκρανίας.

 Επεσήμανε μάλιστα ότι η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ είναι ιδιαίτερα επιβεβλημένη, μετά τον θάνατο του Αμερικανού παρατηρητή του ΟΑΣΕ στις 23 Απριλίου, όταν το αυτοκίνητο της αποστολής του διεθνούς οργανισμού έπεσε πάνω σε νάρκη στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ακόμη δύο μέλη της αποστολής τραυματίσθηκαν.
  naftemporiki.gr
24/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin