Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

Κομισιόν: Με "πολιτική συμφωνία" στο Eurogroup του Μαΐου, θα εκταμιευθεί δόση τον Ιούνιο

"Η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στις 22 Μαΐου στο Eurogroup θα σήμαινε και πιθανή απόφαση για την εκταμίευση μίας νέας δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας στα μέσα Ιουνίου, επιτρέποντας έτσι στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της τον Ιούλιο και δίνοντας τη δυνατότητα ν' αποφευχθεί το να προσεγγίσουν οι διαπραγματεύσεις τον χρόνο διεξαγωγής των γερμανικών εκλογών".


Τα παραπάνω αναφέρει το έντυπο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης Agence Europe, στο οποίο αποκαλύπτεται επίσης η πρόθεση της Κομισιόν να προτείνει στο Συμβούλιο της ΕΕ την κατάργηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος που έχει ανοίξει κατά της Ελλάδας, μετά και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,9% το 2016 με τη "βούλα" της Eurostat.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί προτίθεται να κάνει μια τέτοια πρόταση την Τετάρτη 17 Μαΐου, όταν και θα πραγματοποιηθούν οι συστάσεις κοινωνικοοικονομικής πολιτικής της Επιτροπής προς τα κράτη- μέλη.
[capital.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]
26/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin