Σάββατο, Απριλίου 08, 2017

Παρέδωσε τον οπλισμό της η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA

Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ στην Ισπανία έδωσε στην γαλλική αστυνομία λίστα με 12 κρυψώνες όπλων στη νοτιοδυτική Γαλλία.


Αυτές οι κρυψώνες όπλων και εκρηκτικών πιστεύεται πως αποτελούν ό,τι έχει απομένει από το οπλοστάσιο της ETA, η οποία ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι προχωρά στον αφοπλισμό της εγκαταλείποντας την ένοπλη δράση που διήρκεσε τέσσερις δεκαετίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, εκτιμάται ότι στις κρυψώνες βρίσκονται 130 όπλα και δύο τόννοι εκρηκτικών.

Η παράδοση των όπλων στη γαλλική πόλη Μπαγιόν δεν θα σημάνει τη διάλυση της ETA, η οποία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός το 2011.

Στην ETA αποδίδονται περισσότεροι από 850 θάνατοι στη διάρκεια της δράσης της που είχε στόχο την ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους στην περιοχή μεταξύ βορείου Ισπανίας και νοτιοδυτικής Γαλλίας.
 tanea.gr
8/4/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin