Σάββατο, Απριλίου 29, 2017

Τις κατευθυντήριες γραμμές για το Brexit αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε σήμερα τις κατευθυντήριες γραμμές της διαπραγμάτευσης σε συνέχεια της κοινοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου βάσει του άρθρου 50 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.


Η σχετική επίσημη διαδικασία διήρκεσε μόνο 60 δευτερόλεπτα. Οι κατευθυντήριες γραμμές αφορούν μεταξύ άλλων και το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο λέγοντας ότι η ΕΕ πρέπει να αναγνωρίσει διμερείς συμφωνίες και ρυθμίσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι συμβατές με το δίκαιο της ΕΕ "ιδίως όσον αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των πολιτών της ΕΕ που διαμένουν ή εργάζονται στις περιοχές των Κυρίαρχων Βάσεων".

Οι κατευθυντήριες γραμμές προβλέπουν διαπραγμάτευση σε δύο φάσεις, προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, αντιμετώπιση των σχετικών δαπανών, μελλοντικές συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών, προϋποθέσεις πρόσβασης στην ενιαία αγορά και μετεγκατάσταση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
 riknews.com.cy
29/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin