Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

Πούτιν και Άμπε διαπίστωσαν πρόοδο στις σχέσεις Ρωσίας - Ιαπωνίας

Πρόοδος στις σχέσεις Ρωσία - Ιαπωνίας φαίνεται ότι σημειώθηκε μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, η οποία αναμένεται να επεκταθεί για πρώτη φορά και στις νήσους Κουρίλες, οι οποίες έδω και 70 χρόνια συνιστούν σημείο προστριβών στις σχέσεις των δύο χωρών.
Την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώσαν με τις δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες μετά τη λήξη των συνομιλιών τους στην Μόσχα, οι οποίοι δήλωσαν πρόθυμοι να συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ο ρώσος πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίντζο Άμπε απηύθυναν έκκληση προς την Βόρειο Κορέα και τις υπόλοιπες χώρες να αποφύγουν συμπεριφορές και ρητορικές που θα συνέβαλλαν στο να κλιμακωθεί η αντιπαράθεση γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να συνεργαστούν πιό στενά στο θέμα αυτό ώστε να μειωθεί η ένταση γύρω από την Βόρειο Κορέα. Ο ρώσος πρόεδρος πρότεινε μάλιστα κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, να διεξαχθούν εξαμερείς συνομιλίες για να συζητήσουν το θέμα της Βόρειας Κορέας.

Ένα σημαντικό μέρος των συνομιλιών που είχαν Πούτιν και Άμπε στην Μόσχα, ήταν οι σχέσεις διμερούς οικονομικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, αλλά και η επέκταση της συνεργασίας στις νήσους Κουρίλες, οι οποίες συνιστούν αντικείμενο προστριβών μεταξύ των δύο χωρών εδώ και εβδομήντα χρόνια, καθώς η Ιαπωνία διεκδικεί τις νήσους που είχαν καταληφθεί από τον σοβιετικό στρατό με την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
   ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
27/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin