Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017

Οι εισαγγελείς απήγγειλαν καταγγελίες για δωροληψία εις βάρος της καθαιρεθείσας προέδρου της Ν. Κορέας

Εισαγγελείς στη Νότια Κορέα απήγγειλαν σήμερα εις βάρος της καθαιρεθείσας προέδρου Παρκ Γκουν-χιέ και του προέδρου του ομίλου Lotte, Σιν Ντονγκ-μπιν, κατηγορίες για δωροληψία στην πιο πρόσφατη εξέλιξη που σημειώνεται σε σχέση με ένα σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε για μήνες τη χώρα.


Οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος του Σιν χωρίς να τον θέσουν υπό κράτηση.
Ο μεγάλος όμιλος λιανικής Lotte, που οι δραστηριότητές του εκτείνονται από τον ξενοδοχειακό τομέα και τα καταστήματα λιανικής έως τα τρόφιμα και τα χημικά προϊόντα, είναι η δεύτερη μεγάλη εταιρία που εμπλέκεται στο πολιτικό σκάνδαλο μετά τη σύλληψη του Τζέι Γ. Λι, επικεφαλής του ομίλου Sumsung, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος δωροδοκίας της Παρκ και της φίλης της, Τσόι Σουν-σιλ. Ο Λι, η Παρκ και η Τσόι κρατούνται.

Η Lotte, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρία της Νότιας Κορέας, έχει να αντιμετωπίσει το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων της στην Κίνα μετά τη συμφωνία της με τις ΗΠΑ να παραχωρήσει γη για την εγκατάσταση του αμυντικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) σε περιοχή έξω από τη Σεούλ.

Η Νότια Κορέα, που κατηγορεί την Κίνα ότι μεροληπτεί εις βάρος νοτιοκορεατικών εταιριών που λειτουργούν στην Κίνα, και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι μοναδικός σκοπός του THADD είναι να παράσχει προστασία από τους πυραύλους της Βόρειας Κορέας. Η Κίνα λέει πως το ισχυρό ραντάρ του μπορεί να εισδύσει στην επικράτειά της και να υπονομεύσει την ασφάλειά της και τάχθηκε εκ νέου σήμερα κατά της εγκατάστασής του.

Ο επικεφαλής του Lotte, Σιν, είναι επίσης κατηγορούμενος σε μια χωριστή δίκη για δωροδοκία, στην οποία εμπλέκονται μέλη της οικογένειάς του που κατηγορούνται για κατάχρηση και παραβίαση εμπιστοσύνης.
  imerisia.gr
17/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin