Σάββατο, Απριλίου 01, 2017

Ν. Αναστασιάδης: Οι Τουρκοκύπριοι να σεβαστούν τις ανησυχίες μας

Να αλλάξει τη θέση του κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εν όψει του αυριανού δείπνου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.


«Η άλλη πλευρά πρέπει να δείξει σεβασμό στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων» τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος, μιλώντας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή την επέτειο της 1ης Απριλίου.

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν ο κατακτητής να ζητεί να διατηρεί στρατεύματα στην κατακτηθείσα χώρα και να λέει ότι τα αφήνει για να εγγυάται την ασφάλεια».

Αναφερόμενος στο τουρκικό αίτημα για παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της Ε.Ε. στους Τούρκους πολίτες, επανέλαβε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε κατάληψη της Κύπρου με ειρηνικά μέσα.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «δεν είναι διατεθειμένος να παρουσιάσει ένα σχέδιο, το οποίο θα είναι υποχρεωμένος να απορρίψει, λόγω των αδίκων προνοιών που θα εμπεριέχει».
 [naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ ]
  1/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin