Κυριακή, Απριλίου 02, 2017

Αντίθετη η Ισπανία σε ανεξάρτητη Σκωτία, αλλά δεν θα μπλοκάρει ένταξη στην ΕΕ

Η Ισπανία τάσσεται κατά της προσπάθειας ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας, αλλά δεν θα ασκήσει βέτο στο αίτημα μιας ανεξάρτητης Σκωτίας να ενταχθεί στην ΕΕ, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Αλφόνσο Νταστίς.


Η κίνηση αυτή ενισχύει την εκστρατεία της επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον, που προωθεί τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Σκωτίας. Σε συνέντευξή του στην El Pais, ο Αλφόνσο Νταστίς είπε ότι η Ισπανία δεν θα μπλοκάρει «κατ' αρχήν» οποιαδήποτε προσπάθεια της Σκωτίας να ενταχθεί στην ΕΕ μετά το Brexit.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο Ισπανός υπουργός τόνισε, πάντως, ότι η Μαδρίτη δεν καλωσορίζει την διάσπαση της Βρετανίας. Ο Νταστίς είπε ότι το Εδιμβούργο θα έπρεπε να καταθέσει αίτημα για να γίνει μέλος της ΕΕ και σημείωσε ότι η διαδικασία αυτή είναι γεμάτη ανασφάλεια και αναμένεται να διαρκέσει πολλά χρόνια. Ερωτηθείς εάν η Μαδρίτη θα ασκήσει βέτο σε ένα αίτημα της Σκωτίας για ένταξη στην ΕΕ, ο Νταστίς είπε: «Όχι, δεν θα το κάναμε».
  [tanea.gr]
2/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin