Τρίτη, Απριλίου 04, 2017

Νέο περιστατικό έντασης ανοιχτά του Γιβραλτάρ

Συνέχεια στην ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ισπανίας με αφορμή το Γιβραλτάρ δόθηκε τα μεσημέρι της Τρίτης όταν ισπανικό πολεμικό πλοίο «εισέβαλε παρανόμως» στα χωρικά ύδατα του Γιβραλτάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.


Το ισπανικό ‘Infanta Cristina’ αναχαιτίστηκε από το βρετανικό ‘HMS Scimitar’ και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ χαρακτήρισε την παραβίαση των χωρικών υδάτων ως «καίρια επίδειξη του τρόπου με τον οποίο η Ισπανία συνηθίζει να συμπεριφέρεται κατά παράβαση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε με ειρωνικό ύφος ότι «φαίνεται πως ο λόρδος Χάουαρντ εκνεύρισε κάποιον ανώτερο στο ισπανικό ναυτικό».

Πρόκειται για αναφορά στη δήλωση του πρώην ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος ότι η βρετανική κυβέρνηση θα επιδείξει την ίδια αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση του Γιβραλτάρ με την υπεράσπιση των νησιών Φώκλαντ το 1982 και την επακόλουθη σύσταση από τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών προς τους Βρετανούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο
4/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin