Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

Τουρκικό ελικόπτερο πετούσε επί μισή ώρα γύρω από τη Λέσβο!

Σε μία νέα προκλητική ενέργεια προέβη σήμερα η Τουρκία. Ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-70 του τουρκικού στρατού πετούσε σχεδόν επί μισή ώρα γύρω από τη Λέσβο. Μάλιστα δεν σταμάτησε την εχθρική πτήση του γύρω από το νησί του Αιγαίου ακόμη κι όταν δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη το προσέγγισαν, το αναγνώρισαν και το αναχαίτισαν εικονικά.


Το συμβάν το οποίο δεν έχει προηγούμενο ξεκίνησε στις 14:16 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν το τουρκικό Sikorsky εισήλθε παράνομα στο FIR Αθηνών από την περιοχή βόρεια της Λέσβου. Η πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου που κινήθηκε πολύ κοντά στις ακτές της Λέσβου διήρκεσε έως τις 14:44, όταν το S-70 βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο, νότια του νησιού.

Ενδεικτικό της τουρκικής προκλητικότητας είναι το γεγονός ότι οι χειριστές του τουρκικού Sikorsky δεν έφυγαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο ακόμη κι όταν το ελικόπτερό τους αναχαιτίστηκε εικονικά από δύο ελληνικά αεροσκάφη.

Σημειωτέον ότι λίγο μετά την προσέγγιση των ελληνικών μαχητικών στο Sikorsky, δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 παραβίασαν δύο φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο και ενεπλάκησαν σε δύο εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά. Αυτό φανερώνει ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν προσχεδιάσει την αντίδρασή τους, με σκοπό να υπερασπίσουν την αποστολή του ελικοπτέρου που πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πέριξ της Λέσβου.
  [imerisia.gr]
6/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin