Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

Η κυπριακή ανθεκτικότητα και θετική επιρροή της κυπριακής ΑΟΖ

Όσα και να λένε οι ραγιάδες για την Τουρκία και για τις φοβίες που προκαλεί με τις διάφορες παράλογες δηλώσεις, πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι τα πράγματα αλλάζουν λόγω ενεργειακών εξελίξεων, διότι τώρα έχουμε όχι μόνο το ευρωπαϊκό συμμαχικό πλαίσιο, αλλά και τη συμμαχία Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ με τον αγωγό φυσικού αερίου.

Αλλά λόγω των νέων υπογραφών για τα θαλάσσια οικόπεδα 6, 8 και 10 έχουμε επίσης μαζί μας την Αμερική, τη Γαλλία και την Ιταλία για τους ισχυρούς παίκτες.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα πράγματα δυσκολεύουν για την Τουρκία, διότι τώρα και να θέλει να χτυπήσει την Κύπρο θα πρέπει να σημαδέψει καλά για να μην παρενοχλήσει κάποια απ’ αυτές τις χώρες και να μην λερωθεί ούτε μια σημαία απ’ αυτά τα κράτη.

Με άλλα λόγια, η παρουσία μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών λειτουργεί καταλυτικά για την ανθεκτικότητα της Κύπρου. Κι έτσι βλέπουμε τη θετική επιρροή της κυπριακής ΑΟΖ πάνω στην ίδια την Κύπρο. Και είναι μια σύγχρονη εκδοχή ενός παλαιού νοητικού σχήματος: ο Ελληνισμός λύνει τα προβλήματα ξηράς μέσω της θάλασσας.

Με τις ενεργειακές εξελίξεις η κυπριακή ανθεκτικότητα μεγαλώνει όλο και περισσότερο, επειδή είναι εποικοδομητικός ο τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων με απτά παραδείγματα υλοποίησης, που διαμορφώνουν ένα θετικό πλαίσιο σε διεθνές επίπεδο.

Γι’ αυτό ας λέει η Τουρκία τα δικά της, εμείς κάνουμε τα δικά μας.
  [lygeros.org - OPUS]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin