Τρίτη, Απριλίου 04, 2017

Δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απογοήτευση για το Κυπριακό

«Δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών».


Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης για το δείπνο της Κυριακής του προέδρου της Κύπρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, προσθέτοντας πάντως πως «η προσπάθεια θα συνεχισθεί από τον Έσπεν Μπαρ Άιντε».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, ο Μουσταφά Ακιντζί δεν άλλαξε τη ρητορική του στο χθεσινό δείπνο. «Θέσεις οι οποίες ακούστηκαν δεν επέτρεψαν να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των συνομιλιών» ανέφερε προσθέτοντας: «Από τουρκοκυπριακής πλευράς δεν ειπώθηκε κάτι νέο, αλλά επαναλήφθηκαν οι ίδιες θέσεις, οι οποίες εκφράστηκαν και δημόσια».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη του διαλόγου, τονίζοντας πως η διακοπή των συνομιλιών είναι σε βάρος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.


  • Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη επανήλθαν με «διορθωμένη» κοινή ανακοίνωση για το δείπνο, στην οποία προστέθηκε μια παράγραφος που αναφέρεται στην προοπτική σύντομης επανέναρξης των συνομιλιών. «Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την κοινή δέσμευσή τους για εξεύρεση λύσης προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων. Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για την μελλοντική πορεία των συνομιλιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές, ο Μουσταφά Ακιντζί επέμεινε στη θέση για ψήφιση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, την οποία ο ίδιος θεωρεί επαρκή «διόρθωση» της απόφασης για το ενωτικό δημοψήφισμα, προτού καθορισθεί ημερομηνία επανέναρξης των συνομιλιών.
  elzoni.gr
4/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin