Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

Κιλιτσντάρογλου: Το πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία ήταν «ελεγχόμενο»

Ο αρχηγός της κεντροαριστερής τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης υποβάθμισε τη Δευτέρα σοβαρότητα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές είχαν «υπό έλεγχο» την κατάσταση ευθύς εξ αρχής.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είπε ότι έχει αποδείξεις που στηρίζουν τους ισχυρισμούς του, σύμφωνα με τους οποίους το πραξικόπημα εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ήταν «υπό έλεγχο» και η κυβέρνηση το άφησε να εξελιχθεί για δικό της όφελος.

Σύμφωνα με τον κ. Κιλιτσντάρογλου, τουλάχιστον 180 πρόσωπα που εργάζονται σε δημόσιους οργανισμούς είχαν λάβει κρυπτογραφημένο μήνυμα για να προετοιμάσουν το πραξικόπημα και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στη διάθεσή τους κατάλογο με τα ονόματά τους.

«Αν αυτός ο κατάλογος παραμείνει κρυφός, αυτό θα υπονοεί πως ό,τι συνέβη στις 15 Ιουλίου ήταν ένα πραξικόπημα υπό έλεγχο. Οι αρχές είχαν εκ των προτέρων πληροφορίες για το πραξικόπημα», είπε ο ηγέτης του CHP, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Πρόσθεσε ότι έχει ετοιμάσει «ειδικό φάκελο» για την υπόθεση, που αποδεικνύει τα λεγόμενά του.
  [naftemporiki.gr]
3/4/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin