Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

Έρχεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Προ των πυλών τα νέα μέτρα

Η άφιξη των θεσμών στην Αθήνα έφερε και το επόμενο μνημόνιο της χώρας, προκαλώντας κι άλλους τριγμούς στην κοινωνία.


Από χθες, όπως έγινε γνωστό, τα σχέδια συμφωνίας με το ευρωπαϊκό σκέλος των πιστωτών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής αντιπροσωπείας.

«Τα κείμενα τα πήραμε» δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, λίγο πριν από την έναρξη των χθεσινών επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, αναφερόμενος στο MOU και το MEFP.

Πρόκειται για τα σχέδια συμφωνίας με το ευρωπαϊκό σκέλος των πιστωτών και το ΔΝΤ, αντιστοίχως.

Κατά το ίδιο παράγοντα, σήμερα Τετάρτη θα τεθεί από την Αθήνα το πλαίσιο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι χθες Τρίτη επί τάπητος τίθενται θέματα του τομέα ενέργειας και του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνάντηση για το θέμα της ενέργειας μετέχουν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.

Την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ενημερώνει σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Ντέισελμπλουμ στο Ε.Κ. μετά από τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του για τις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του κ. Ντέισελμπλουμ να μην συμμετάσχει στη συζήτηση με αντικείμενο την πορεία του ελληνικού προγράμματος η οποία είχε λάβει χώρα στην Ευρωβουλή στις 4 Απριλίου, είχε σχολιαστεί επικριτικά από τον πρόεδρο του Ε.Κ. Αντόνιο Ταγιάνι καθώς και από εκπροσώπους των μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων.

«Παρότι νομικά (ο Ντέισελμπλουμ) δεν είναι υποχρεωμένος να παρίσταται στις εργασίες μας, περιμένουμε από κάποιον που απαιτεί από τους Ευρωπαίους πολίτες να κάνουν τεράστιες θυσίες να νιώθει υποχρεωμένος να απαντήσει στους αντιπροσώπους τους», είχε τονίσει τότε ο κ. Ταγιάνι, κατά την έναρξη της ολομέλειας του Ε.Κ., εκτιμώντας πως πρόκειται για «ένα απλό ζήτημα ευγένειας».
  elzoni.gr
26/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin