Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

Αμφίρροπη η εκλογική μάχη στη Γαλλία

Διαρκείς είναι οι εξελίξεις στη γαλλική εκλογική μάχη, τρεις εβδομάδες πριν από το στήσιμο της κάλπης.


Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, χάνουν από μία μονάδα κι έτσι το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου που συγκεντρώνουν υποχωρεί στο 25% και στο 24%, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA.

Αντίθετα, ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν κερδίζει δύο μονάδες και φτάνει στο 19% και ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν κερδίζει μία μονάδα και φτάνει στο 15%.

Χαρακτηριστικό της ρευστότητας του εκλογικού σώματος σε αυτές τις εκλογές είναι ότι σύμφωνα με την έρευνα, το 38% των πολιτών είτε δεν μπορούσε να απαντήσει πώς θα ψηφίσει, είτε δήλωσε ότι είναι πιθανό να αλλάξει γνώμη ως τη διεξαγωγή των εκλογών. Το ποσοστό έχει μειωθεί κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, ωστόσο παραμένει υψηλό για τα δεδομένα των γαλλικών εκλογών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ανεξάρτητος Μακρόν έχει διασφαλίσει την εκλογική του βάση, με το 63% των πολιτών που απάντησε ότι θα τον ψηφίσει να δηλώνει πολύ σίγουρο για την απόφαση του. Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 8 μονάδες σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας και το μεγαλύτερο από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον Φεβρουάριο.

Η Μαρίν Λεπέν διατηρεί, ωστόσο, την πιο συμπαγή εκλογική βάση, με το 81% των ψηφοφόρων της να δηλώνει σίγουρο για την επιλογή του.
  elzoni.gr
3/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin