Σάββατο, Απριλίου 01, 2017

Ανησυχία ΟΗΕ για τη νέα εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ

Την απογοήτευση και την ανησυχία του για την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να κατασκευάσει έναν νέο εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εξέφρασε δια του εκπροσώπου του σήμερα ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.


Το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης ενέκρινε την Πέμπτη την κατασκευή ενός νέου οικισμού, την πρώτη μετά από 25 χρόνια, παρά την έκκληση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να περιορίσει την επέκταση των οικισμών.

O νέος εβραϊκός οικισμός θα κατασκευαστεί στην περιοχή Σίλο για να μεταφερθούν εκεί οι περίπου 40 εβραϊκές οικογένειες του οικισμού της Αμόνα, βόρεια της Ραμάλας, ο οποίος κατεδαφίστηκε τον Φεβρουάριο έπειτα από απόφαση της ισραηλινής δικαιοσύνης

«Ο Γενικός Γραμματέας σταθερά υπερθεματίζει ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β για την ειρηνική και ασφαλή συνύπαρξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων», τόνισε ο εκπρόσωπος των ΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς, προσθέτοντας πως: «Ο Γ.Γ. καταδικάζει κάθε μονομερή ενέργεια η οποία, όπως η παρούσα, θέτει σε απειλεί την ειρήνη και υπονομεύει την λύση των δύο κρατών».

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σημείωσε πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε δεσμευτεί στους κατοίκους της Αμόνα πριν ο πρόεδρος Τραμπ και ο Ισραηλινός ηγέτης συμφωνήσουν να συνεργαστούν στον περιορισμό της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι η πρόθεση του Ισραήλ είναι να υιοθετήσει μια πολιτική αναφορικά με την εποικιστική δραστηριότητα η οποία θα λαμβάνει υπόψη τους προβληματισμούς που έχει θέσει ο πρόεδρος Τραμπ», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του αξιωματούχου.
Πηγή: ΑΠΕ, zougla.gr
1/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin