Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017

Τα πυρηνικά του Κιμ Γιονγκ Ουν ανησυχούν τη ASEAN

Η Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) εξέφρασε σήμερα την «έντονη ανησυχία της» για τις πυρηνικές και βαλλιστικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, παρά το αίτημα της Πιονγκγιάνγκ να τη στηρίξει στην αντιπαράθεσή της με τις ΗΠΑ.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ-Χο, κάνοντας μια σπάνια κίνηση, έστειλε επιστολή στον γενικό γραμματέα της Ένωσης των δέκα χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας, ζητώντας τη στήριξή τους στην αντιπαράθεση της χώρας του με την Ουάσινγκτον, προκειμένου να αποφευχθεί, όπως είπε ο ίδιος, «ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα».

Ωστόσο οι υπουργοί Εξωτερικών της ASEAΝ έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα από τη Μανίλα μια ανακοίνωση επικριτική προς τη Βόρεια Κορέα για τις πυρηνικές δοκιμές που διεξήγαγε την προηγούμενη χρονιά και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων.

«Η ASEAN εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του οργανισμού, στον οποίο συμμετέχουν το Μπρουνέι, η Καμπότζη, η Ινδονησία, το Λάος, η Μαλαισία, η Μιανμάρ, οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

«Η ASEAN γνωρίζει ότι η αστάθεια στην κορεατική χερσόνησο θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην περιοχή και πέρα από αυτήν», επισημαίνουν μετά το πέρας της συνάντησής τους.
 newsbeast.gr
28/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin