Σάββατο, Απριλίου 15, 2017

Τουλάχιστον 90 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από την αμερικανική σούπερ-βόμβα

Τουλάχιστον 90 μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν από τη σούπερ βόμβα των  ΗΠΑ, η οποία ερρίφθη για πρώτη φορά την Πέμπτη εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών  στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα Αφγανοί αξιωματούχοι.


Οι προηγούμενοι απολογισμοί έκαναν λόγο για περίπου 30 νεκρούς.  Σύμφωνα με τον Εσμαήλ Σινουάρ, κυβερνήτη της περιοχής Ατσίν, προπυργίου του ΙΚ  στην επαρχία Νανγκαρχάρ, "τουλάχιστον 92 μαχητές του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο  του ΙΚ) σκοτώθηκαν" από τη βόμβα GBU-4/B3, ισχύος σχεδόν 11 τόνων, το πιο  ισχυρό συμβατικό όπλο που διαθέτουν οι ΗΠΑ.

"Τρεις σήραγγες στις οποίες βρίσκονταν μαχητές την ώρα της επίθεσης  καταστράφηκαν", πρόσθεσε. Ο Σινγουάρ εξήγησε ότι δεν υπήρξαν άμαχοι μεταξύ των  νεκρών, καθώς "είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων και είχαν εγκαταλείψει την  περιοχή".  "Στη συνέχεια ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν και ξένα στρατεύματα  πραγματοποίησαν μια επιχείρηση εκκαθάρισης στην περιοχή", ένα σύστημα σηράγγων  και σπηλαίων που χρησιμοποιούσε το ΙΚ, σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, ο Αταουλάχ  Χογκιάνι, έκανε λόγο για "90 μαχητές του Ντάες νεκρούς".  Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ΙΚ έχει φτιάξει τις βάσεις του κοντά σε χωριά και  σπίτια, αναγκάζοντας χιλιάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν την περιοχή, όπως  ανακοίνωσε η αφγανική κυβέρνηση.  Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ενταθεί οι μάχες προκειμένου να εκδιωχθούν οι  τζιχαντιστές. Ο αφγανικός στρατός επιχειρεί στην περιοχή με την υποστήριξη  αμερικανικών στρατευμάτων και ένας Αμερικανός στρατιώτης είχε σκοτωθεί στην  περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 15/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin