Κυριακή, Απριλίου 02, 2017

Κατάρ: Η διάσκεψη των ΜΚΟ στη Ντόχα "υποσχέθηκε" $262 εκατ. για τη Συρία

Οι ΜΚΟ των αραβικών κρατών και της Τουρκίας, που σήμερα συναντήθηκαν στη Ντόχα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, υποσχέθηκαν την παροχή 262 εκατ. δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο του Κατάρ QNA.


Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ενόψει της διεθνούς συνδιάσκεψης, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για την βοήθεια προς τη Συρία.

Ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Άχμεντ Μπεν Μοχάμεντ Αλ Μουράιχι δήλωσε στους συμμετέχοντες στη συνάντηση πως η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με οξύτατη ανθρωπιστική κρίση, η οποία για να αντιμετωπισθεί χρειάζεται οκτώ εκατ. δολάρια ετησίως.

Η συνδιάσκεψη των Βρυξελλών, που συγκαλείται με πρωτοβουλία της ΕΕ, αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης που είχε οργανωθεί προ ενός έτους στο Λονδίνο, κατά την οποία είχε διατυπωθεί η υπόσχεση διάθεσης 10 δισεκ. Δολαρίων. Σε αυτήν την συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σε επιπεδο ΥΠΕΞ θα συμπροεδρεύσουν οι κυβερνήσεις της Βρετανίας, της Γερμανίας, του Κατάρ και του Κουβέιτ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
 2/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin