Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017

Τουρκία: «Εμπάργκο» από τα ΜΜΕ καταγγέλλει το φιλοκουρδικό HDP

Το βασικό φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι στόχος «εμπάργκο» από τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν προβάλλουν την εκστρατεία του κατά της συνταγματικής μεταρρύθμισης για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι είναι στόχος ενός «επικίνδυνου εμπάργκο από τα μέσα ενημέρωσης (…) στη διάρκεια μιας κρίσιμης διαδικασίας που θα καθορίσει την τύχη» της Τουρκίας.

Για να στηρίξει τις καταγγελίες του, το HDP παρουσιάζει το αποτέλεσμα μιας έρευνας που διεξήχθη από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT: από την 1η ως τις 22 Μαρτίου 1.390 λεπτά αφιερώθηκαν στον Ερντογάν, 2.723 λεπτά στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και 0 λεπτά στο HDP.

«Σίγουρα, τα μέσα ενημέρωσης δεν ήταν ποτέ εντελώς ανεξάρτητα από την πολιτική εξουσία στην Τουρκία. Όμως ποτέ στην ιστορία της (Τουρκικής) Δημοκρατίας μια κυβέρνηση δεν είχε τόση επιρροή στα μέσα ενημέρωσης», επισημαίνει το HDP.
  [imerisia.gr]
28/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin