Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

Ισπανία: Οριστικός ο αφοπλισμός της ETA στις 8 Απριλίου

Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA προτίθεται να αφοπλιστεί έως τις 8 Απριλίου και αναμένεται για τον σκοπό αυτό να δώσει σύντομα τις συντεταγμένες των σημείων όπου έχει κρύψει τα όπλα της, ανακοίνωσε η περιφερειακή βασκική κυβέρνηση, ζητώντας τη βοήθεια της Μαδρίτης και του Παρισιού.


«Η βασκική κυβέρνηση αποδίδει αξιοπιστία στο ενδεχόμενο ενός οριστικού αφοπλισμού σύντομα», ανέφερε σε σύντομο διάγγελμά του ο Ινίγο Ουρκούγιου.

«Απαιτεί από την ισπανική και τη γαλλική κυβέρνηση να αποδείξουν ότι έχουν όραμα και να παράσχουν άμεσες οδούς επικοινωνίας προκειμένου να επιτύχουμε αυτό τον σκοπό που είναι ιστορικής σημασίας για την κοινωνία μας», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση έγινε μετά τις δηλώσεις στην εφημερίδα Le Monde, του Τξετξ Ετσεβέρι, μαχητή της βασκικής οργάνωσης Bizi, ο οποίος είπε ότι ο πλήρης αφοπλισμός της ETA, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί εάν είναι δυνατόν να γίνει «πριν από τις εκλογές» που θα διεξαχθούν στα τέλη Απριλίου στη Γαλλία.

«Η ETA μάς ανέθεσε την ευθύνη του αφοπλισμού του οπλοστασίου της και, τη νύχτα της 8ης Απριλίου, η ETA θα έχει πλήρως αφοπλιστεί», δήλωσε επίσης ο Τξετξ Ετσεβέρι στη Monde.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin