Σάββατο, Μαρτίου 11, 2017

Eide: Η αλλαγή του συστήματος εγγυήσεων να γίνει από κοινού με Ελλάδα και Τουρκία

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Έσπεν Άιντε, δηλώνει ότι στηρίζει την αλλαγή του παρόντος συστήματος εγγυήσεων στην Κύπρο, όμως -όπως σημειώνει- αυτό πρέπει να γίνει "μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία". Αυτό, προσθέτει, είναι μια εκτίμηση, που υπάρχει, και όχι η δική του άποψη.


Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο κ. Άιντε είπε ότι θα πρέπει να γίνει κάτι πιο ουσιαστικό για να επιστρέψουν οι δύο ηγέτες στο τραπέζι των συνομιλιών, ενώ παράλληλα εξέφρασε ανησυχία για το κατά πόσο, αφού αυτό επιτευχθεί, μπορεί να υπάρξει μια "δομημένη διαδικασία" στις διαπραγματεύσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διεργασίες που γίνονται ώστε οι δύο ηγέτες να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο κ. Άιντε είπε ότι "γίνονται κάποια βήματα", αλλά απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Για το κατά πόσο το δημοψήφισμα στην Τουρκία επηρεάζει τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ δήλωσε: "Η όποια εξέλιξη στην περιοχή που έχει σημασία, περιλαμβανομένου και του δημοψηφίσματος, έχει σίγουρα σχέση, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο για να μην διεξάγονται συνομιλίες".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
11/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin