Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2017

Το Λονδίνο θα σεβαστεί τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών μετά το Brexit

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις διαβεβαίωσε σήμερα ότι το Λονδίνο σκοπεύει να σεβαστεί τα δικαιώματα των 3 εκατομμυρίων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στη Βρετανία, μετά την έναρξη της διαδικασίας του διαζυγίου με την ΕΕ.


Για τους πολίτες της ΕΕ «επιθυμούμε κάτι πλησίον ή παρόμοιο» με τα δικαιώματα διαμονής και πρόσβασης στις κοινωνικές δομές από τα οποία επωφελούνται οι Βρετανοί πολίτες, δήλωσε ο Ντέιβις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Μπρατισλάβα με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

«Όμως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ μας, και τα 28» κράτη μέλη της ΕΕ, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας σημείωσε από την πλευρά του ότι «ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες» των διαπραγματεύσεων.

Το μέλλον των 3 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που ζουν στη Βρετανία βρίσκεται στο επίκεντρο της διαδικασίας που ξεκίνησε στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit. Η πλειονότητα εξ αυτών προέρχεται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Σλοβακία και κυρίως η Πολωνία και ζητά τα δικαιώματά της να προστατευθούν παρά το Brexit
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin