Κυριακή, Μαρτίου 12, 2017

Τεταμένη η κατάσταση στη Νότια Κορέα μετά την καθαίρεση της προέδρου Παρκ Γκιούν-Χιε

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Νότια Κορέα, όπου ένας τρίτος διαδηλωτής υπέκυψε το Σάββατο, μετά την ανακοίνωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της καθαίρεσης της προέδρου Παρκ Γκιούν-Χιε.


Ο πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής Κιμ Γιονγκ- Ντέοκ εξέφρασε «την αυξανόμενη ανησυχία του» για την ένταση αυτή πριν τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 9 Μαΐου.

«Οι εκλογές θα πρέπει να δώσουν την ευκαιρία να ξεπεραστούν οι διχασμοί και οι συγκρούσεις και να καταλήξουμε σε εθνική ενότητα και αρμονία», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Στα άρθρα του ο Τύπος της Νότιας Κορέας καλεί να τερματιστούν οι διαδηλώσεις.

Ένας τρίτος διαδηλωτής, 74 ετών σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, πέθανε το Σάββατο στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού έχασε τις αισθήσεις του χθες στη διάρκεια επεισοδίων που σημειωθήκαν τη Σεούλ μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών της Παρκ. Στα επεισόδια αυτά σκοτώθηκαν ακόμη δύο διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις.
  zougla.gr
12/3/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin