Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017

Κύπρος: Δεν είναι διμερές ζήτημα το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το τουρκικό αίτημα για παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών σε Τούρκους πολίτες, ξεκαθάρισε ο Προέδρος της  Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Ο κύριος Γιούνγκερ τόνισε πως δεν πρόκειται για ένα διμερές ζήτημα, αλλά για ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση του Κυρίου Γιουγκερ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, κατά την οποία διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι ο κύριος Γιούνγκερ συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το τουρκικό αίτημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κύριο Γιούνκερ για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την αποχώρηση της Τουρκοκυπριακής πλευράς από τις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την ετοιμότητά του ιδίου να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου.

Αναστασιάδης και Γιούνγκερ συζήτησαν επίσης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για το brexit, σε σχέση με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών που ζουν εντός των βρετανικών βάσεων.
  riknews.com.cy
9/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin