Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

Η Ευρώπη δεν θα γίνει πιο δυνατή με ακρωτηριασμούς

Στην ανάγκη μιας σταθερής Ε.Ε. που θα διασφαλίζει το μέλλον των νέων και την ευημερία όλων των λαών με εργαλεία ανάπτυξης και ασφάλειας στάθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.


Ο κ. Γκάμπριελ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη» και πως έχει λήξει οριστικά αυτή η συζήτηση διότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει πιο δυνατή αν προχωρεί με ακρωτηριασμούς», επισημαίνοντας την ανάγκη να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις τόσο σε επίπεδο χωρών αλλά και σε επίπεδο ευρωζώνης.

Ως προς το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι σίγουρη και γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής ζώνης και θα παραμείνει εκεί, τονίζοντας ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τον Απρίλη.

Αναφορικά με το προσφυγικό και τα θέματα που προκύπτουν με την Τουρκία είπε ότι αυτά είναι προβλήματα που αφορούν στο σύνολό της την Ε.Ε. και όχι χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

 «Ευρώπη δεν είναι μόνον η Γερμανία, η Γερμανία είναι μία σταθερή χώρα η οποία έχει κάποια δύναμη και θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της», είπε ο κ. Γκάμπριελ.

Προσέθεσε πως «αν αναλογιστούμε το τι ζήσατε εσείς εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εμείς στην Γερμανία δεν έχουμε ζήσει τίποτε παρόμοιο», τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί πολιτικοί στη Γερμανία σέβονται «ιδιαιτέρως αυτή την προσπάθεια».
  naftemporiki.gr/ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin