Παρασκευή, Μαρτίου 10, 2017

Να ενωθούμε ευρωπαϊκά ενάντια στον εξτρεμισμό και τον εθνικισμό

Αντιμέτωπος με την απειλή του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου ενόψει των προεδρικών εκλογών, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προέτρεψε από τις Βρυξέλλες τους Ευρωπαίους ομόλογούς του να ενωθούν για να «εξαφανίσουν τους εθνικούς εγωισμούς» και να αντισταθούν στην άνοδο «των υπέρμαχων της εθνικής κυριαρχίας, των εθνικιστών, των εξτρεμιστών».


«Αυτό που αναμένω από όλους τους Ευρωπαίους, τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, είναι να καταστήσουν σαφές γιατί πρέπει να προτάξουμε την Ευρώπη και να εξαφανίσουμε τους εθνικούς εγωισμούς», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την άνοδο των ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στη Γαλλία, ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

«Εάν ο οποιοσδήποτε έρθει εδώ με γνώμονα το δικό του μονάχα συμφέρον, αυτό θα δώσει τόσα επιχειρήματα στους υποστηρικτές της εθνικής κυριαρχίας, τους εθνικιστές, τους εξτρεμιστές υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη», προειδοποίησε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin