Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017

Η Μόσχα ανακοίνωσε επενδύσεις - μαμούθ στην Αρκτική

Οι προοπτικές της συνεργασίας των χωρών του Αρκτικού κύκλου, αλλά και οι δυνατότητες αξιοποίησης της Αρκτικής, ήταν τα κύρια θέματα του 4ου Διεθνούς Φόρουμ με τίτλο «Αρκτική - περιοχή διαλόγου» που πραγματοποιείται στην πόλη Αρχάγγελσκ.


Στο φόρουμ, εκτός από τον Ρώσο Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξάντρ Νόβακ, που ανακοίνωσε ότι στα επόμενα 20 χρόνια θα γίνουν στην Αρκτική επενδύσεις ύψους 400-600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μίλησε και ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία Τζον Τεφτ, ο οποίος είπε ότι η Αρκτική παραμένει μια ειρηνική και σταθερή από πολιτικής απόψεως περιοχή και πρέπει να προστατευθεί.

«Στην Αρκτική οι προοπτικές είναι μεγάλες, όπως τεράστιες είναι και οι επενδύσεις που θα γίνουν τα προσεχή 20 χρόνια, καθώς θα ανέλθουν στα 400-600 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για κεφάλαια που θα διατεθούν για την κατασκευή έργων» δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εγχώριους, αλλά και ξένους επενδυτές.

Αναφερόμενος στους ξένους επενδυτές, είπε ότι «Κινέζοι επενδυτές, αλλά και επενδυτές από άλλες χώρες που παρευρίσκονται στο φόρουμ, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον ως προς τη συμμετοχή τους σε διάφορα έργα», ενώ είπε ότι «συζητείται η συμμετοχή ρωσικών εταιρειών σε έργα χωρών που εκπροσωπούνται στο Φόρουμ, όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα».
  [zougla.gr]
30/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin