Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

Βερολίνο: Η συμφωνία με την Τουρκία είναι σε ισχύ

Η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει τουρκικές δηλώσεις για αθέτηση της συμφωνίας στο προσφυγικό. Η Γερμανία θα επαναπροωθεί μόνον πρόσφυγες που θα έρχονται από την Ελλάδα από τώρα και στο εξής.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν διαθέτει στοιχεία ότι η Τουρκία έχει σταματήσει να δέχεται πρόσφυγες από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Γκέοργκ Στράιτερ όσο και εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών οι σχετικές ανακοινώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Νταβούσογλου δεν ευσταθούν. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Στράιτερ στο σημερινό μπρίφινγκ στο Βερολίνο, η γερμανική κυβέρνηση "δεν διαθέτει στοιχεία ότι η Τουρκία έχει αθετήσει" τη συμφωνία για το προσφυγικό με την ΕΕ. Παρά τις όποιες δηλώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα από μέλη της τουρκικής κυβέρνησης, δήλωσε και εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, "γεγονός είναι ότι η συμφωνία εφαρμόζεται και δεν διαθέτουμε στοιχεία ότι υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες ή εβδομάδες κάποιες αλλαγές." Η συμφωνία είναι πάντως τόσο προς το συμφέρον της ΕΕ όσο και της Τουρκίας.

Ως τώρα 777 εκατομ. βοήθεια
Ο Γκέοργκ Στράιτερ διέψευσε επίσης τις τουρκικές καταγγελίες ότι η ΕΕ δεν τηρεί τη δέσμευση της για 3 δις ευρώ βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί συμφωνίες για 39 προγράμματα ύψους 1,5 δις ευρώ, τα οποία έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται. Για την υλοποίηση τους η ΕΕ έχει διαθέσει ως τώρα 777 εκατομ. ευρώ.
 Πηγή: Deutsche Welle, capital.gr
17/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin