Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία

Ο συριακός στρατός και οι αντάρτες, περιλαμβανομένων τζιχαντιστικών οργανώσεων, συνεχίζουν και σήμερα τις συγκρούσεις στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού και βόρεια της Χάμα, γεγονός που υπογραμμίζει τις μικρές πιθανότητες να σημειωθεί πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες που  επαναρχίσουν σήμερα στη Γενεύη.Ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε σοβαρούς εταίρους στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, δήλωσε ο Σάλεμ αλ Μούσλετ εκπρόσωπος της Ανώτερης Διαπραγματευτικής Επιτροπής της αντιπολίτευσης.

Τέσσερις γύροι διαπραγματεύσεων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη Γενεύη από το 2016 υπό τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Στην τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών τον Φεβρουάριο ο Ιταλοσουηδός διπλωμάτης κατάφερε για πρώτη φορά να τις πείσει να δεχθούν ατζέντα με τέσσερα θέματα προς συζήτηση: την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την διακυβέρνηση, νέο σύνταγμα και την διεξαγωγή εκλογών.
Πηγή: ΡΙΚ
23/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin