Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά Ντάισελμπλουμ για σχόλιο που φέρεται να έκανε

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά του Προέδρου του Eurogroup, μετά την άρνησή του να απολογηθεί σε Ισπανό Ευρωβουλευτή για σχόλια που του απέδωσε ο τελευταίος και είχαν να κάνουν με τη δημοσιονομική συμπεριφορά των κρατών του Νότου.


Ήδη αργά χθες το βράδυ,  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε πως ήταν ατυχής η επιλογή Ντάισελμπλουμ να μην απολογηθεί, ενώ τόσο ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάννι Πιττέλα και η επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ καταδίκασαν τις δηλώσεις του. Επιπλέον ο Πιττέλα ζήτησε ανοικτά την παραίτησή του.

Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής κατηγόρησε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι σε συνέντευξή του στη Frankfurter Algemeine Zeitung δήλωσε τα εξής: "...κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση. Ως Σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια..."

Ωστόσο η φράση του Προέδρου του Eurogroup ήταν "... εγώ δεν μπορώ να ξοδεύω όλα τα λεφτά μου στο αλκόολ και τις γυναίκες και να παρακαλώ μετά για βοήθεια" (I cannot spend all my money on liquor and women and plead for your support afterwards). Επιπλέον η φράση του Γ. Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη αφορούσε την υπόθεση της Ελλάδας το 2009- 2010 και όχι γενικά το Νότο καθώς τη χρησιμοποίησε τη στιγμή που μιλούσε για τις ελληνικές υποχρεώσεις σε σχέση με τη συμφωνία.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η επίθεση εναντίον του Προέδρου του Εurogroup έρχεται μετά το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και την εκκίνηση παρασκηνιακών συζητήσεων για τη διαδοχή του, τη στιγμή που μια σειρά κοινοτικών παραγόντων και κυβερνήσεων επιθυμούν την παραμονή του Γ. Ντάισελμπλουμ στο συγκεκριμένο πόστο.
Πηγή: Αθανάσιος Αθανασίου, ΡΙΚ Βρυξέλλες
 22/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin