Κυριακή, Μαρτίου 12, 2017

Υπό το μηδέν οι σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας

Από χθες στο ναδίρ βρίσκονται και οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ολλανδία. Τριάντα προγραμματισμένες ομιλίες Τούρκων πολιτικών σε γερμανικές πόλεις μέχρι τις 14 Απριλίου ματαιώνονται καθημερινά με διάφορα προσχήματα, για λόγους ασφαλείας, λόγω έλλειψης συστήματος πυρόσβεσης κ.λπ.


Ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο για ναζιστικές μεθόδους, επιτίθεται κατά Βερολίνου και Χάγης και η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ αντιδρά με υπερβολική βραδύτητα, μιλώντας κυρίως για τον κίνδυνο λανθασμένης εξοικείωσης με το ανείπωτο έγκλημα του Ολοκαυτώματος.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου από Τούρκους υπηκόους, που διώκονται στην πατρίδα τους, έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες. Ο βασικός παράγων όμως που καθορίζει τις διμερείς σχέσεις είναι η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα. Ενδεχόμενη κατάρρευσή της θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στο κόμμα της Μέρκελ και στην προσπάθεια επανεκλογής της τον Σεπτέμβριο, ωφελώντας ταυτόχρονα το ξενοφοβικό κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, που έχει οικοδομήσει την ατζέντα του γύρω από τη μείωση του αριθμού υποδοχής μεταναστών και την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
  kathimerini.com.cy
12/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin