Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2017

Ρώσοι κομάντο στην ανακατάληψη της Παλμύρας. Η πόλη απελευθερώθηκε πλήρως

Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι κατέστρωσαν το σχέδιο ανακατάληψης της Παλμύρας από τον συριακό στρατό, με την συνδρομή των ρωσικών ειδικών δυνάμεων , δήλωσε την Παρασκευή ο συνταγματάρχης Σεργκέι Ρουτσκόι, διοικητής του Κέντρου επιχειρήσεων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.


Ο ίδιος επεσήμανε ότι η πόλη απελευθερώθηκε πλήρως και πως οι απώλειες του «Ισλαμικού Κράτους» έφθασαν τους 1000 μαχητές.

 Αναφερόμενος στην επιχείρηση, ο συνταγματάρχης Ρουτσκόι δήλωσε ότι επί ενάμιση μήνα τα κυβερνητικά στρατεύματα και αποσπάσματα πολιτοφυλακής, «κάμπτοντας την σθεναρή αντίσταση των τρομοκρατών» και έπειτα από σκληρές μάχες, προωθήθηκαν σε βάθος 60 χιλιομέτρων και στις 2 Μαρτίου η Παλμύρα τέθηκε υπό τον πλήρη έλεγχο τους». Την ίδια ημέρα, πρόσθεσε, Σύροι πυροτεχνουργοί άρχισαν να εξουδετερώνουν τα εκρηκτικά σε ναρκοθετημένα σημεία της πόλης, ενώ αναμένεται η συνδρομή των ρώσων συναδέλφων τους.

 Εκτός από τους 1000 μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους», κατά την διάρκεια της επιχείρησης και των αεροπορικών βομβαρδισμών της 28ης Φεβρουαρίου, όπως είπε ο Ρουτσκόι, σκοτώθηκαν μερικές δεκάδες τρομοκράτες και 19 στρατιωτικοί διοικητές προερχόμενοι από τον Βόρειο Καύκασο και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας
-
3/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin