Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017

Η κομισιόν καλεί την Τουρκία να αποφύγει αντιπαραθέσεις με κράτη μέλη της ΕΕ

Να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να βρει τρόπους για να εξομάλυνση της κατάστασης, καλεί την Τουρκία η Κομισιόν.


Στη δήλωση της Κομισιόν τονίζεται ότι οι αποφάσεις αναφορικά με τη διεξαγωγή συνεδριάσεων και συλλαλητηρίων στα κράτη μέλη είναι θέμα που αφορά τα ίδια τα κράτη μέλη, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του διεθνούς και του εθνικού δικαίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί επίσης την Τουρκία να απέχει από υπερβολικές δηλώσεις και ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Στη δήλωση της Κομισιόν επισημαίνεται παράλληλα ότι οι προτεινόμενες συνταγματικές τροποποιήσεις στην Τουρκία, εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την υπερβολική συγκέντρωση εξουσιών σε ένα θεσμό, με σοβαρές συνέπειες για τους απαραίτητους ελέγχους και τις ισορροπίες αλλά και για την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας.

Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ο οποίος ανέγνωσε τη δήλωση, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αναφορές της τουρκικής κυβέρνησης σε ναζί και φασίστες, προσθέτοντας ότι παραπέμπουν σε μια σκοτεινή περίοδο της ιστορίας που όλοι θέλουν να ξεχάσουν.

Σημείωσε ότι τα θέματα που προκαλούν ανησυχία μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω ανοικτών και άμεσων καναλιών επικοινωνίας, τονίζοντας ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να παρέχει τις καλές της υπηρεσίες προς το συμφέρον των σχέσεων Ευρωπαϊκής - Τουρκίας.
  riknews.com.cy
13/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin