Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017

Νέες απειλές Τουρκίας σε Λευκωσία για το φυσικό αέριο

Νέες προειδοποιήσεις εξαπολύει η Άγκυρα στη Λευκωσία μετά τις επαφές του προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη και τη συνάντηση του με τον ενεργειακό κολοσσό Exxon Mobil, καλώντας να μην προχωρήσει μονομερώς σε έρευνες με σκοπό την εκμετάλλευση των εν δυνάμει αποθεμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.


«Τέτοιου είδους ενέργειες «δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η ελληνοκυπρική διοίκηση, στο πλαίσιο των μονομερών δραστηριοτήτων σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην αυτόκλητη ΑΟΖ της, παραγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα στους φυσικούς πόρους του τουρκοκυπρικού λαού, των συνιδιοκτητών του νησιού», αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Αναφέρει παράλληλα ότι τέτοιες πράξεις ήταν η αιτία να ναυαγήσουν στο παρελθόν οι διαπραγματεύσεις ενώ προστίθεται ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα μέτρα για να διαφυλάξει τα δικά της συμφέροντά στην ανατολική μεσόγειο. Αναφέρει επισης ότι η ε/κ πλευρά επιμένει να μην αναγνωρίζει τους τ/κ ως ισότιμους εταίρους στο νησί.

Μέσω της ανακοίνωσης η Τουρκία «υπενθυμίζει πάλι πως θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως επίσης και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ».

Η Λευκωσία τονίζει πάντως πως ανεξαρτήτως απειλών και εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις οι ενεργειακοί προγραμματισμοί θα συνεχίσουν.
  kathimerini.com.cy
24/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin