Σάββατο, Μαρτίου 18, 2017

Η Σκωτία θα αποφασίσει για τη Σκωτία

Ξεκάθαρο μήνυμα στην πρωθυπουργό της Βρετανίας έστειλε από το συνέδριο του SNP η επικεφαλής της σκωτικής κυβέρνησης Νίκολα Στέρτζεον:


«Η Σκωτία θα αποφασίσει για τη Σκωτία» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα το τοπικό Κοινοβούλιο θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για δημοψήφισμα.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υποστηρίζει ότι οι κάλπες στη Σκωτία θα πρέπει να στηθούν εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, με το σκεπτικό ότι οι Σκωτσέζοι θα έχουν στη διάθεσή τους όλη την εικόνα για να κρίνουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. Αυτό σημαίνει ότι η κάλπη δεν πρόκειται να στηθεί νωρίτερα από το 2021.

Η πρόεδρος της κυβέρνησης της Σκωτίας δεν συμφωνεί με το χρονοδιάγραμμα: θα ήθελε το δημοψήφισμα να γίνει κάπου μεταξύ 2018 και 2019.

Το κόμμα SNP της Στέρτζεον δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην τοπική Βουλή, αλλά μπορεί να βρει τις απαραίτητες ψήφους. Επί συνόλου 129 εδρών, το SNP έχει 63 έδρες και η Στέρτζεον ελπίζει στις 6 έδρες των Πρασίνων.
 [tanea.gr]
18/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin