Τρίτη, Μαρτίου 14, 2017

Αισιοδοξία για γιγάντιο κοίτασμα στην κυπριακή ΑΟΖ

Αισιοδοξία ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ανακαλυφθεί στην κυπριακή ΑΟΖ τεράστιο κοίτασμα υδρογονανθράκων, στο μέγεθος του κοιτάσματος Ζορ που ανακαλύφθηκε στην ΑΟΖ της Αιγύπτου το 2015, εκφράζει η εταιρεία ΕΝΙ.


Μιλώντας σε συνέδριο για το Φυσικό Αέριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ο επικεφαλής του Διερευνητικού Τομέα της ΕΝΙ, Λούκα Μπερτέλλι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει ακόμα ένα κοίτασμα παρόμοιο με το Ζορ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με σημαντικές πιθανότητες να βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Ο κύριος Μπερτέλλι αναφέρθηκε, επίσης, στο ενδεχόμενο δημιουργίας τερματικού σταθμού υγροποίησης καυσίμων στην Κύπρο σε περίπτωση νέων μαζικών ανακαλύψεων υδρογονανθράκων.
Έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ στο οποίο η ΕΝΙ κατέχει το 50% των δικαιωμάτων, υποδεικνύοντας πως το συγκεκριμένο τεμάχιο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τεμάχιο Σιορούκ, στο οποίο υπάγεται το κοίτασμα Ζορ.
  riknews.com.cy
14/3/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin