Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017

Αναδρομικά και στους δικαστικούς υπαλλήλους δίνει το ΣτΕ

Αναδρομικά που υπολογίζονται σε 62 ευρώ για κάθε μήνα υποχρεωτικής ασφάλισής τους στο Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, θα διεκδικήσουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε παράνομη η υποχρεωτική ασφάλισή τους σε αυτό.


Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος είχε προσφύγει στο ΣτΕ  και ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του επίμαχου Ταμείου, με την οποία αποφασίστηκε η εγγραφή στο ΜΠΤΥ:  1) των υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι είχαν ζητήσει την διαγραφή τους από το τέως Ταμείο Νομικών (ως δεύτερη ασφάλιση) και 2) των υπαλλήλων που διορίστηκαν στο υπουργείο  Δικαιοσύνης από 1 Ιανουαρίου 2011 και μετά και οι οποίοι υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την ημέρα διορισμού τους.

Η δικαίωσή τους ήρθε γιατί η Ολομέλεια έκρινε πως η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, με την οποία υποχρεωτικά ασφαλίστηκαν σε αυτό οι δικαστικοί υπάλληλοι, είναι παράνομη, καθώς δεν είχε νομοθετικό έρεισμα. Ακύρωσαν έτσι την από 29.6.2015 απόφασή του. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για κάθε μήνα ασφάλισης στο Ταμείο, οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πρέπει να αποζημιωθούν (εφόσον και όσοι προσφύγουν στα δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση) με 62 ευρώ που τους παρακρατούνταν από το μισθό τους.
  capital.gr
13/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin