Πέμπτη, Μαρτίου 16, 2017

Ε.Ε.: Βοήθεια 600 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Πέμπτη να χορηγήσει στην Ουκρανία οικονομική βοήθεια ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ (640 εκατομμυρίων δολαρίων), με βάση τις υποχρεώσεις που οφείλει να τηρεί έναντι της Ε.Ε για την χορήγηση της βοήθειας οι οποίες καθυστέρησαν επι μήνες.


Την απόφαση της υιοθέτησε μετά από πρόταση των εμπειρογνωμόνων της, οι οποίοι μετρίασαν τις απαιτήσεις της Επιτροπής που προέβλεπαν ότι το Κίεβο πρέπει να άρει αρχικά τους περιορισμούς στις εξαγωγές ξυλείας, καθώς διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει στην Βουλή προς εγκρίση σχετικό νόμο, βάσει του οποίου θα αλλάξει πολιτική στον τομέα.

«Η Επιτροπή αναμένει ότι ο νομος που αφορά τους περιορισμούς στις εξαγωγές ξυλείας και κατατέθηκε στο ουκρανικό κοινοβούλιο θα εγκριθεί άμεσα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκής Επιτροπή.

Το εν λόγω ποσό θα δωθεί στην Ουκρανία, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χορηγήσει από το 2014 δάνεια ύψους 2,8 διεσεκατομμυρίων ευρώ, αργότερα αυτόν τον μήνα ή στις αρχές Απριλίου.
  naftemporiki.gr
16/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin