Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

Κύπρος: Στις 5 και 6 Απριλίου υπογράφονται τα συμβόλαια για τα 6,8,10 της ΑΟΖ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τα συμβόλαια αδειοδότησης σε τρία τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.


Συγκεκριμένα εγκρίθηκε το συμβόλαιο με την Κοινοπραξία ΕΝΙ - ΤΟΤΑΛ για το τεμάχιο έξι, το συμβόλαιο με την ΕΝΙ για το τεμάχιο οκτώ και το συμβόλαιο με την Exxon Mobil - Qatar Petroleum για το τεμάχιο δέκα.

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι η υπογραφή των συμβολαίων θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Απριλίου.

Επιβεβαίωσε ότι με την υπογραφή των συμβολαίων, η Κυπριακή Δημοκρατία θα εισπράξει από τις αδειοδοτημένες εταιρείες 103.5 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις των εταιρειών ότι στην κυπριακή ΑΟΖ ενδέχεται να υπάρχει υπεργιγαντιαίο κοίτασμα, παρόμοιο με το Ζορ της Αιγύπτου, ο κύριος Λακκοτρύπης τόνισε ότι η Λευκωσία επιλέγει να κρατά μικρό καλάθι.

Εάν δεν γίνει γεώτρηση, είπε, δεν μπορεί να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν οι προσδοκίες των εταιρειών.

Αναφερόμενος στα πλάνα των εταιρειών, ο Υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι εντός του 2017, πέραν της γεώτρησης στο τεμάχιο 11, προγραμματίζονται άλλες δύο γεωτρήσεις από την εταιρεία ΕΝΙ, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν έχει καθοριστεί σε ποιά τεμάχια θα γίνουν οι γεωτρήσεις.

Σχολιάζοντας τις τουρκικές αντιδράσεις και την εξαγγελία της Αγκυρας για πραγματοποίηση ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα, ο κύριος Λακκοτρύπης τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με αυτοπεποίθηση και θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, παραμένοντας προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί.
  [riknews.com.cy]
17/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin