Τρίτη, Μαρτίου 21, 2017

Υπογραφή και από ΝΔ στα μέτρα για το 2019 ζητούν Σόιμπλε - Σαπέν

Λίγες ώρες μετά τον Μισέλ Σαπέν ήρθε η σειρά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να στείλει το μήνυμα ότι η ΝΔ θα πρέπει και αυτή να αποδεχθεί τα προληπτικά μέτρα για το 2019.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ξεκαθάρισε πως σε όλες τις περιπτώσεις η αντιπολίτευση μίας χώρας πρέπει να αποδέχεται τα μέτρα που είναι στο πρόγραμμα.

«Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει οι αποφάσεις να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητες από τα εκλογικά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε. «Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γάλλος ομόλογός του, Μισέλ Σαπέν είχε αναφέρει ότι το ΔΝΤ ζητά τη στήριξη και της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα στην Ελλάδα για τα δημοσιονομικά μέτρα μετά το 2019. Κάτι το οποίο, πάντως, διέψευσε το ίδιο το Ταμείο.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος του ΔΝΤ, «το ΔΝΤ δεν ζητά καμία διαβεβαίωση από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα».
  imerisia.gr
21/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin